19. september 2017


GRØNT VAND I VANDHANEN - HOVSLUND

Da vi i en længere periode har haft problemer med vandindtrængning i fjernvarmesystemet, har vi pr. d.d. tilført sporingsfarve til vores fjernvarmevand for, at i som forbrugere har mulighed for at se jeres utætheder.
Omfang!
Utæthederne har stået på i over et halvt år, og vi har forsøgt med hjælp fra vandværket, ud fra et stigende forbrug, at finde utæthederne. Det drejer sig om ca. 3 m2 vand i ugen, hvilket betyder, at der er flere af jer der har en utæthed, ellers ville vandværket kunde se et stigende forbrug hos enkelte forbrugere.

Hvor kommer det fra.?
Vandindtrængningen kommer formentligt fra flere utætte varmtvandsbeholdere i Hovslund St.
Hvis der er sket en tæring i varmtvandsbeholderen, kan vandværksvandet blive trykket over i fjernvarmenettet.

Hvad gør vi.?
For at finde utæthederne tilsætter vi et ufarligt sporstof (Uranin), som farver fjernvarmevandet grønt. Dernæst hæver vi trykket i fjernvarmevandet en lille smule så vi er på højde med vandværkstrykket, på den måde vil det grønne vand, i små mængder, komme over i jeres varme forbrugsvand.

Hvorfor gør vi noget.?
Fjernvarmevand er af-saltet vand med en forhøjet pH-værdi til ca.10.
Alt vand der påfyldes på værket, bliver behandlet for at sikre rørsystemet en lang levetid. Ved vandindtrængning fra vandværket vil jeres returledning kalke til over en årrække, og forkalkningen vil sætte sig i hele rørsystemet og dermed nedsætte levetiden på rørsystemet både ved forbrugeren og i ledningsnettet. 

Hvordan tjekker jeg mit system.?
Bliver det varmevand i vandhanen grønt, så er der ingen tvivl, der er en utæthed i dit system.
Skulle du være i tvivl, har du den mulighed, at du kan fylde et glas med vand og se om dette har en grønlig farve.
Hvis du bare gerne vil tjekke, så er det grønne sporingsstof UV-Aktivt, så hvis du belyser vandet med en UV-pen, vil det lyse op i mørke. 

Mit system er utæt!
Hvis du opdager en utæthed i dit system, skal du kontakte en VVS‐installatør og ringe til GHH Fjernvarme på telefon 74669085. 

OBS:
GHH-fjernvarme, opkræver ingen gebyrer, for de omkostninger jeres utætheder har medført værket.