30. marts 2023

GHH Fjernvarme hæver prisen

 

GHH fjernvarme er nødsaget til at varsle en væsentlig prisstigning ud til vores forbrugere, da vi nu også bliver ramt af energikrisen og de forhøjede tariffer på leverancen af el til værket.

I sidste regnskabsår (2021/22), havde vi et positivt regnskab og kom ud med en overdækning (overskud) på ca. 800.000 kr. Dette resultat har vi i indeværende regnskabsår nydt godt af og kunne derfor nøjes med at hæve prisen sidste sommer med 25 kr/MWh, trods energikrise, inflationen og krigen i Ukraine.

I indeværende regnskabsår (2022/23) har vi holdt budgetterne og de foreløbige tal viser at vi kommer ud med et lille plus, med forbehold for at de kommende måneders vejr, god kan nå at rykke ved det endelige regnskab.

En af grunde til at vi har kunne holde budgetterne er at vi allerede i marts måned 2022 fik sikret vores flis priser frem til 1/7-2023. Flis priserne er steget markant inden for det sidste år og der er set prisstigninger i perioder på op til 250-300%. Disse stigninger er vi ikke blevet ramt af indtil nu, men vi forventer en stigning, trods vi har en god dialog med vores leverandører.

I midt i december måned, idriftsatte vi vores varmepumpe og elkedel i Hellevad, vi ser stadig dette projekt som en vigtig udvikling for at gøre os uafhængig af flis og gas. Grundet de sidste års investeringer i varmepumper og elkedler, forventer vi også at vi i det kommende regnskabsår (2023/24), kan bruge en flis af ringere kvalitet og med højre fugtindhold, da vi nu har mulighed for at hjælpe til med varmepumperne og elkedlerne i spidslast situationerne.

Den 1 januar 2023, trådte N1s nye el tariffer i kraft, hvilket har medført at omkostningerne til produktionen af varme på varmepumpe anlægget og elkedlen er steget.

Med de stigende priser på flis og el-tariffer, ved vi allerede nu at der vil komme en stigning på varmen den 1/7-2023. Da vi forventer en stigning på over 10% skal vi jf. varslingsreglerne varsle dette minimums 3 måneder før ikrafttrædelse.

På nuværende tidspunkt forventer vi en prisstigning på ca. 200kr/MWh, dette vil medføre at de månedlige omkostninger vil stige 250-300kr, svarende til:

·         Standardhus 130m3, 18.1MWh – 300kr/måned

·         Standardlejlighed 75m3, 15MWh – 250kr/måned


Vi er naturligvis trætte af situationen, og arbejder altid på at producere vores varme billigst muligt.

Bestyrelsen